БЮДЖЕТНО ЗВЕНО „КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ”
Дневен център за стари хора, Благоевград на фестивал, с много награди
Социални услуги

С 5 златни медала и плакет се завърнаха самодейци от формация „Златна възраст“ към Дневен център за стари хора в Благоевград от фестивал в Перник.

Самодейци от Музикална художествена формация „Златна възраст“ към Дневен център за стари хора в Благоевград спечелиха 5 златни медала и плакет по време на участие във фолклорен фестивал в Перник. Добрата новина съобщи Емилия Халилова-Цветина, директор „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград.

“Изключително съм радостна, че за пореден път нашите самодейци се представят достойно. Във времето назад имаме спечелени множество отличия. Община Благоевград се стреми да оказва пълна подкрепа, както на ползвателите на социалните услуги, така и на персонала, който работи в тях“, коментира Емилия Халилова.

Талантливите изпълнители се надпяваха със стотици участници от 5 области в България в различни индивидуални и групови категории за автентична народна музика.

Присъдените награди са:

1. Първо място за групата "Златна възраст" - Златен плакет.

2. Златни медали за солисти и дуети на: Йордан Андонов, Янка Чорбаджийска, Лиляна Апостолова, Здравка Сакарева и Райна Ингилизова.

Фестивалът в Перник има за цел да представи богатството и разнообразието на българския фолклор, съхранен от възрастните хора.